miércoles, 12 de junio de 2013

LABORATORI DEL RIURE



COM ÉS UNA SESSIÓ O UN LABORATORI DEL RIURE
Una classe de rissoteràpia es divideix en 5 fases:
- Enquadrament . Petita exposició de què és la risoteràpia i els límits de la sessió que són el respecte per un mateix i pels altres i el no judici.

- Dinàmiques per entrar en contacte amb el grup i traspassar la vergonya.
Es fan exercicis per entrar en contacte amb el grup i “trencar el gel”.

- Energetització i jocs. A través de tècniques de moviment expressiu i corporal, i músiques energetitzem el cos i alliberem tensions i bloquejos energètics, alhora que cohesionem el grup a través de diferents dinàmiques. Treballem els diferents centres d’energia, el centre baix (força i determinació), el centre sacre (plaer i sexualitat), centre medi (emocions), centre cor (donar, rebre) i el centre laringi (control i màscara o personatge).

- Dinàmica del riure. Tota la sessió ha anat dirigida a facilitar la connexió amb el nostre riure genuí. Podem riure sense un motiu , tan sols pel fet que sentim la joia d’estar aquí i ara, en el grup. Pot ocòrrer que algú no conecti amb el riure. També està bé. Pot aprofitar pel relax i el sentir la pròpia respiració. És fàcil anar-nos al pensament. No passa rés. Adona-te’n i respira.
De fet en les primeres aproximacions a una sessió del riure, posa-hi la intenció. Si tens una forma que saps que et produeix riure, fes-la servir . El pas que més costa és el de deixar-se anar perdent la por al ridícul. En aquest laboratori no hi ha lloc pel ridícul. Tot està bé i és el teu moment sempre des del respecte.

- Relaxació i tancament. S'acaba amb una relaxació per normalitzar la respiració i tornar a contactar amb l'entorn i amb el cos, centrant-nos en les sensacions que el riure ha deixat en cadascun. Fem un petit tancament .

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Me encantará que dejes tu opinión y propuestas.